“Infectació”, un llibre amb 42 visions des dels Països Catalans

Infectació: 42 visions des dels Països Catalans
Llibre editat per l’Ateneu Llibertari Alomà, Difon la Idea i el Col·lectiu Infectació
108 pàgines, 2010
Preu de venda: 6 €
Distribució: Virus editorial
>>> El podeu trobar als locals de la CGT de Reus i Tarragona, l’Ateneu Llibertari Alomà de Tarragona, el Bar Campus de Reus, i diverses llibreries de Tarragona (Adserà, La Rambla i La Capona) i Reus (Gaudí), així com a La Ciutat Invisible i El Lokal a Barcelona.

De què va això de la Infectació?

Durant l’any 2007, cent persones pertanyents a moviments socials dels Països Catalans van rebre un correu electrònic que els proposava de participar amb un article en una reflexió col·lectiva “per parlar d’aquest procés rar i estrany però molt fecund que és la barreja de pensaments, la barreja de gents i la barreja de moviments en aquests moments en aquest tros de món, del sindicalisme revolucionari als ecologistes, dels marxistes als feministes, de la defensa de la llengua a la defensa del territori, del moviment gai i lesbià als independentistes o als llibertaris… i com ho veus tu, com ho notes, com ho sents…” D’aquestes cent persones, quaranta-dues van respondre i els seus articles van ser publicats setmanalment en la revista “Directa” en una columna que portava per títol “Infectació”.

Ara, editat per l’Ateneu Llibertari Alomà, Difon la Idea i el Col·lectiu Infectació ha sortit el carrer el llibre que recull aquests articles, amb el títol d’“Infectació. 42 visions des dels Països Catalans”. La portada és de l’il·lustrador Jordi Borràs i els logotips de la Infectació són obra de Quechua. El llibre es vendrà a un preu de sis euros i quatre per a col·lectius i servirà per finançar els actes que realitza l’Ateneu Llibertari Alomà de Tarragona, així com per pagar el llibre i fer-ne un altre que just ara comença a recollir els seus textos.

Es tracta d’una obra coral que recull articles obra dels següents autors: Pau Gomis, Toni Mollà, Joan Rocamora, Josep Manel Busqueta, Caterina Sánchez Sansó, Josep Maria Yago Suau, David Pujol i Mulet, Ricard Vilaregut, Ramon Usall i Santa, Joan M. Rosich, Pau Juvillà, David Fernández, Vicent Martínez, Pepe Gutiérrez-Álvarez, Josep Cara Rincón, Blanca Montseny, Xavi Roijals, Abel Caldera, Helena Olcina i Amigo, Laia Altarriba Piguillem, Pere Bueno, Laia Alsina Garrido, Emili Cortavitarte Carral, Mariona Ortiz, Blanca Martí, Raimundo Viejo Viñas, Ariadna Aubà, Jordi Martí Font, Ivan Miró, Anna Campanera Reig, Joan Canela, Roger Palà, Joan Teran, Xavi Sarrià, Àlex Tizminetzky, Gessamí Sardà, Roger Cremades Rodeja, Pau Alabajos i Ferrer, Enric Duran, Toni Álvarez i Roser Palol.

Totes elles i ells, cadascú des del seu món de lluita o ideològic, ja sigui sindicalisme, anarquisme, independentisme, ecologisme o altres moviments socials, encara a la seva manera el procés de trobada confluència, contacte, col·laboració, en definitiva d’infectació, que s’ha donat als Països Catalans els darrers deu anys i escaig. Infecta… què?

El 6 de setembre del 2007, començava la publicació d’una columna al setmanari “Directa” que sota el títol d’”Infectació” aplegaria durant prop d’un any articles de diversos membres dels moviments socials dels Països Catalans. Alguns dels articles també es van publicar en altres mitjans com la revista “Catalunya” de la CGT de Catalunya, “L’Accent” o el web La Fàbrica. El terme “Infectació” era un invent que algunes i alguns utilitzaven per tal de parlar, definir o posar en qüestió les relacions que en els darrers anys s’han establert o es donen entre individus i moviments socials diversos dels Països Catalans. Volien explorar on arribaven les relacions, les confluències i quins canvis, experiències o conseqüències té tot això o pot arribar a tenir. Els coordinadors de la iniciativa van ser la Laia Alsina i el Jordi Martí Font. Els i les activistes que apareixen en aquest llibre no van ser els i les úniques convidades ja que la proposta de fer una columna sobre aquest concepte que encara ara no s’aclareix què vol dir va ser enviada a prop de cent persones. El darrer article del llibre, tot i ser rebut en el termini proposat, no va aparèixer perquè la seva extensió en feia impossible la publicació ni tan sols com a article d’opinió fora de la columna. També cal dir que alguns dels articles –pocs- es van rebre sense demanar-los.

Col·lectiu Infectació

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.