Dimecres, 13 d’Octubre. 20,00h: “EL LADO OSCURO DEL CORAZÓN”, d’Eliseo Subiela (1992)
Dimecres, 20 d’Octubre. 19,30h: “RÍOS Y MAREAS”, de Thomas Riedelsheimer (2001)
Dimecres, 27 d’Octubre. 19,30h: “EL LOBO ESTEPARIO”, de Fred Haines (1974)
——————————————————————————————————————————
“EL LADO OSCURO DEL CORAZÓN”
Oliveiro és un jove poeta que manté complexes relacions amb la vida i les dones. Al costat dels seus dos amics porta una existència bohèmia que l’obliga a vendre ocasionalment les seves idees a una agència de publicitat. La resta del temps intercanvia poemes romàntics per filets en un restaurant local, o recita versos per diners als carrers al pas dels vehicles.
Ell pensa que pot acceptar qualsevol cosa en una dona: la forma dels seus pits, el tacte de la seva pell o la forma del seu nas… Tan sols hi ha una cosa que considera essencial: ella ha de saber volar…
En la seva constant recerca de la dona ideal travessa el Riu de la Plata cap a Montevideo on coneix i simpatitza amb Anna, una prostituta de cabaret, de qui s’enamora. Aquesta relació transforma Oliveiro i el fa descobrir el costat fosc del cor.
FITXA TÈCNICA:
TÍTOL ORIGINAL: El lado oscuro del corazón (1992). 127 min.
PRODUCCIÓ Argentina
DIRECTOR: Eliseo Subiela
GUIÓ: Eliseo Subiela
MÚSICA: Osvaldo Montes
FOTOGRAFIA: Hugo Colace
ACTORS: Darío Grandinetti, Sandra Ballesteros, Nacha Guevara, Mario Benedetti, André Melançon, Jean-Pierre Reguerraz, Inés Vernengo, Mónica Galán, Marisa Aguilera
PRODUCTORA: CO 3 / Transeuropa
“RÍOS Y MAREAS”
El documental “Ríos y Mareas” del 2001, és una coproducció entre Alemanya, la Gran Bretanya i Finlàndia, dirigida per Thomas Riedelsheimer.
La pel·lícula il·lustra el treball de l’artísta escocès Andy Goldsworthy, qui ha treballat durant vint anys elaborant obres en rius i boscos de tot el món. Goldsworthy utilitza els materials de la naturalesa (pètals, fulles, pedres..) i els treballa amb les seves mans i els elements naturals com la llum solar, la humitat i les marees.
Ha guanyat importants premis com en importants festivals com el premi al Millor Documental a San Francisco en el 2002, així com premis de la crítica a Alemanya, San Francisco o San Diego.
FITXA TÈCNICA:
Títol original: “FLUSS DER ZEIT”
Direcció: Thomas Riedelsheimer.
Coproducció: Alemanya, Finlàndia i Gran Bretanya.
Any: 2001.
Duració: 90 min.
Gènere: Documental.
Producció: Annedore V. Donop, Trevor Davies i Leslie Hills.
Música: Fred Frith.
Fotografia: Thomas Riedelsheimer.
Muntatje: Thomas Riedelsheimer.
“EL LOBO ESTEPARIO” (1974)
De quin estrany àngel o dimoni està feta nostra personalitat? Quines forces i passions ingobernables porten i se’n porten el nostre jo per tortuosos camins, més enllà dels límits de la nostra consciència? Per què al personatge d’aquesta història que veu com decau la societat burgesa, li manca l’energia per oposar-se a la seva destrucció?
Una pel·lícula que té un fons filosòfic, com si en ell es trobessin el vol líric de Goethe poeta i narrador, d’un Kant i un Nietzsche explotadors de la consciència i la raó de l’home. EL LLOP ESTEPARIO és en suma una obra que assenyala una època crucial de la mentalitat i conducta humanes.
Títol original: “Steppenwolf”
Coproducció: Estats Units – El Regne Unit – França – Itàlia – Suècia
Duració: 107 Min.
Any: 1974
Ddirector: Fred Haines
Guió: Fred Haines.
Interprets: Carla Romanelli, Dominique Sanda, Max von Sydow i Pierre Clémenti
Producció: Melvin Fishman
Música: George Gruntz
Fotografia: Tomislav Pinter
Muntatje: Irving Lerner