Febrer 2011. Programa de l’Ateneu: Jornades Tramuntana. Anarquisme i alliberament nacional (II)

Segona part de les Jornades encetades el passat gener, organitzades per Capdetrons. Aquest mes parlem del present, de la contemporaneïtat, per tant amb espai més obert per al debat, tot i que en alguns dels dies del primer mes ja en va haver.

Divendres 4, 11 i 18: Xerrades-debat, amb sopar posterior pro biblioteca llibertària de l’Ateneu.

Dimecres 2, 9, 16 i 23: Cicle de cinema català.

Tots el actes es faran al local de l’Ateneu.

PROGRAMA DE LES JORNADES TRAMUNTANA sobre anarquisme i alliberament nacional.

Divendres 4, 20h. “Segle XX, els vuitanta i voltants”. Xerrada-debat-sopar. A càrrec d’Agustí Barrera, exmembre del FNC; i Miquel-Dídac Piñero, creador de la CNT dels Països Catalans als anys vuitanta del segle XX. + Sopar A l’Ateneu Llibertari Alomà (Tarragona).

Divendres 11, 20h. “Idees del segle XX i propostes del XXI?”. Xerrada-debat a càrrec; Raimundo Viejo, professor de Ciències Polítiques a la UPF; i altres. + Sopar a l’Ateneu Llibertari Alomà (Tarragona).

Divendres 18, 20h. “Ara és demà… o no”. Xerrada-debat, amb Ermengol Gassiot, secretari d’Acció Social de la CGT i membre de SAT; a càrrec de l’Arcadi, de Difon la Idea; Carlus Jové, anarcosindicalista; i Fran Nadal, anarquista valencià. + Sopar + actuació de Carlus Jové com a cantautor a l’Ateneu Llibertari Alomà (Tarragona).

Cicle de Cinema Polític Català (II)

Dimecres 2 de febrer, 20h. “El Coronel Macià”. Josep Maria Forn, 2007.

Els militars de tot Espanya se solidaritzen amb els oficials assaltants a les redaccions del “Cu-cut” i “La Veu de Catalunya”, tret d’un que planta cara de manera decidida i ferma als seus companys. És el Tinent Coronel en cap de la Comandància d’Enginyers de Lleida. El seu nom és Francesc Macià i Llussà.

– Dimecres 9 de febrer, 20h. “Del Roig al blau. La transició valenciana”. Llorenç Soler, 2004.

Un documental sobre la “transició espanyola” al País Valencià entre als anys 1975 i 1982. S’hi relata les grans manifestacions, les primeres eleccions, i la que s’anomenarà Batalla de València, a partir d’entrevistes a alguns dels actors polítics i socials que més van intervenir en aquell moment. O com l’Estat espanyol va enfrontar-se a la idea i la possibilitat dels Països Catalans.

Dimecres 16 de febrer, 20h. “De nens”. Joaquim Jordà, 2003

Una pel·lícula-documental que va rodar el director del judici contra la suposada xarxa de proxenetes del Raval. El documental suposa una mirada a les relaciones entre el poders i els ciutadans, un apassionant reflex dels fils que mouen la nostra societat.

Dimecres 23 de febrer, 20h. “El taxista ful”. Jo Sol, 2005.

Jose R. desenvolupa la seva rutina de conductor de taxi pels carrers de Barcelona. La seva vida seria igual a la de qualsevol taxista de 52 anys, si no fos perquè els taxis que condueix són robats. Jose roba per a poder treballar. Com es pot arribar a una situació tan absurda? Es tracta d’un boig, o d’un treballador sense treball a qui la lògica del Sistema ha abocat sense remei a semblant paradoxa?

Aquesta entrada ha esta publicada en Jornades, Pel·lícules, Xerrades. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.